smakav kola. Kolasmörkräm som ja toppade med mörk chokladganache för att bryta av lite. Skulle nog ha kört två fyllningar till nästa gång för att bryta av de söta men älskar man sött så lär denna gå hem lika bra
Denna gången gjorde jag en variant med smakavchoklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Jag säger i varje fall mums, och att det är en mycket lyckad smakkombination. Därefter toppade jag kakan med en klick av mitt mumsiga och hemmagjorda jordnötssmör och smält sockerfri choklad
”Vad kan man göra för gott med Valrhona choklad” frågade Annelie på Inreda. Det Annelie inte visste var att jag ju sitter på jordens fetaste recept när det kommer till att göra egen varm choklad
Lägg samtliga ingredienser till chokladpulver i en glasburk, stäng locket och skaka. Garnera med grädde och önskad topping, till exempel minimarshmallows, kakao, chokladsås, riven choklad, kardemumma eller kanel
Rosta havregrynen och kardemumman i en torr kastrull på hög värme. Den här gröten smakar som Indien, kardemumma, mango och mandel blir perfekt tillsammans
Om du vill kan du även använda stavmixer direkt i kastrullen. Toppa eventuellt med riven choklad, chiliflingor och kakaopulver, det ger en extra lyxig känsla men det gör inget om du skippar det
Denna gång känner jag att min varma choklad blev så där extra lyxig och extra höstig (julig. Jag smaksatte med pepparkakskrydda, och toppade det hela med vispgrädde, fibersirap gold (mums för kolasmak på varm choklad alltså
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.