Den heter lysandegulfiskgryta för att den är lysandegul, med mycket smak av saffran. ½ gul lök. Denna fiskgryta brukar vi äta i djupa tallrikar med sked
Blanda äggulor, vinäger, senap och basilikablad i en blender eller matberedare. Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta
Salladen på påskbuffén var en gul och färggrann skapelse. 1 gul paprika. 1 gul paprika. Men den passar naturligtvis, trots sin färg, när som helst under året
Svärmor och svärfar bjöd på middag under påsklovet. Det blev två olika fiskrätter. Den här har jag bloggat om förut, men blir så god att den är värd ett extranummer
Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1
Häll upp kokt ris och fiskgryta i tallriken och. 1 gul lök. 1 gul lök. Ett recept från Zeinas kitchen. men jag satte min egna lilla twist med jordnötter, persilja och babyspenat
400 gram torskfilé skäres i bitar1 burk kräftstjärtar i lake 360 g1 gul hackad lök1 msk olja1,5 dl lag från kräftorna2,5 dl mellangrädde1 msk maisena4 tomater i små tärningar2 msk hackad dill1 citronsalt och pepparHäll av kräftstjärtarna och spara lagen. 1 gul hackad lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.