Idag har jag fått ändan ur solstolen och fixat lite inför vårt midsommarfirande. Berra blängde lite på all färskpotatis och tog sedan fram högtryckstvätten och tvättade dem a la Moberg
Arepas venezolanas. Venezuelanska majsbröd. Dessa fantastiska små brödplättar gjorda på majsmjöl är vanligt förekommande i olika delar av Sydamerika, främst Colombia, Venezuela och Costa Rica
Det behöver ju bara vara något litet, som t ex den här gubbröran serverad i ett litet snapsglas, enliten aptitretare som genast sätter igång smaklökarna
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Strö överpinjenötter, ost och basilikablad. Ringla peston över köttet. En lättlagad rätt som passar utmärkt på studentbuffén, lite roligare än att bara lägga upp färdigskivad rostbiff som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.