Lyckasmedglutenfrittmatbröd – bästa tipsen. Deg som innehåller xantangummi behöver alltid köras i degblandare med insats för kaksmet eller med elvisp för att få ihop en jämn deg utan klumpar
Låt maskinen bearbeta degen med degkroken ca fem minuter. Knåda igenom den till en ganska fast deg genom att tillsätta mer mjöl efterhand som du för samman degen med en degskrapa och trycker till den med andra handflatan
Smula degen och lös upp den med lite ljummet vatten. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfritt bröd men det måste vara en gammal skröna
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Fantastiskt glutenfritt bröd. Thaisoppa med röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.