Här kommer några tips på hur du lyckasmed knäcken. Gör en naturell knäck eller smaksätt med tex vaniljstång, saffran, flingsalt i och/eller ovanpå knäcken, lakritspulver eller mandarinzest
Servera hamburgarna med oståsen tillbehören och gärna ketchup gjord på röda vinbär. 1Hamburgare500 g fett vildsvinskött, grovmalet 1 msk ketchup 1 msk senap, dijonsenap salt, efter smak svartpeppar, grovmalen, efter smak 1 msk bladperslija, finhackad. 1Serveras med8 hamburgerbröd, små 1 rödlök, skuren i tunna skivor 8 skivor bacon, knaperstekt 2 tomater, tunt skivade lite ruccolasalladHamburgare. Forma till 8 hamburgare och stek eller grilla dem
Lägg en burgare och eventuellt lite sallad på varje bröd och toppa med salsan. Börja med salsan. Lägg bröden på grillen och värm dem någon minut på varje sida
Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt. 1 Mosa bönorna med händerna till en massa. 2 Forma burgaremed blöta händer. ) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna påmedelvärme 2–3 min per sida. 3 Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs. 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
Lägg salladen på brödet, fortsätt med tomat, lök, pestobönor, burgare och rödlök. Blanda bönorna med pesto, crème fraiche, vitlök, örter och citronskal
så jag var tvungen att gå dit dagen därpå. Det lät nästan lite för bra för att vara sant när han berättade att man fick underbara långkoksburgare för 75 spänn
Plus att den torkade sojafärsen är mycket billigare. Jag använde mig av 100 g torkad sojafärs som jag kokade i lite buljong först. Låt koka på svag värme i 20 till 30 minuter
Forma till lagom stora burgare och stek dem påmedelhög värme tills de är på gränsen till färdiga. Efter tips på olika receptsidor att mala ner högrev för att få till den där perfekta hamburgaren, var jag bara tvungen att testa, och ja
Det räcker inte med att göra veganburgare för och på Södermalm. Och oavsett hur sällan någon har sagt att något smakar ”Jävligt Borlänge” så ville jag ändå göra ett statement, både genom att samarbete med BB som är en burgarkedja som föddes i Luleå och genom att döpa den till Borlänge och inte till Kungsholmen
Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Stället vi hann med heter Burger Joint, och är en mysig liten joint med klotter på väggarna och endast en sorts burgarepå menyn, inhyst i ett fint hotell med marmorlobby
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.