Idag har det bakats lussekatter med den äldste sonen. Tillsätt kesella, socker, sirap och salt. Av det här receptet blir det jättegoda lussekatter, saftiga och söta
Häromdagen bakade jag och treåringen lussekatter. kesella lätt. 1 pkt Jäst, 50 g 100 g Margarin 5 dl Lättmjölk 0,5% 250 g kesella lätt 1% 1 pkt Saffran 1 1/2 dl Sirap, vit sirap eller strösocker 1/2 tsk Salt 18 dl Vetemjöl, 17-18 dl 1 st Ägg 1/2 dl Russin Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölk och kesella, värm till 37°. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och formas till lussekatter. 250 g kesella lätt
Årets lussekatter blev minst lika saftiga som vanligt, helt utankesella. Svaret fick jag en dag när Nina G la ut ett gammalt recept på lussekatter på Facebook
Nu ska du få mitt absolut bästa recept på Lussekatter. Saffransbullar med mandelmassa och lussekatter. Dessa misslyckas jag ALDRIG med och de blir verkligen sååå saftiga och fluffiga
Här har det julbakats hela helgen och ett av bakverken är lussekatter. Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.