Nu ligger alla lussekatter i frysen, några påsar är öronmärkta med "lucia", "julafton" och "juldagen" för att vara säker på att de inte är slut när vi verkligen ska ha dem
Pensla bullarna med lite vispad äggvita och strö ev. Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Lussekatter är ett måste i juletid och jag hade räknat med att behöva testa mig fram flera gånger, men otroligt nog så blev det fantastiska lussekatter redan på första försöket
Ta upp degen på sparsamt mjölat bakbord och knåda lätt och baka ut till lussekatter. När man googlar på recept på lussekatter så får man upp hur många som helst
Är degen för lös tar man ordentligt med mjöl på bordet och är den ordentligt fast kan man ta några droppar vatten på fingrarna när man rullar ut bitarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.