Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Vanliga formbullar som jag smaksatt med pepparkakskrydda i stället för kanel. Prova, jättegott. 40-45 stycken150 g smör/margarin5 dl mjölk1 pkt jäst1 dl socker1 tsk salt2 tsk malen kardemumma1,4 l vetemjöl (850 g)Fyllning125 g mjukt smör1½ dl strösocker4-5 tsk pepparkakskrydda (finns färdigt i påse)Penslingett uppvispat äggpärlsockerUgnsvärne - 225-250 graderSmält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Britt-Inger Martinsson
En väldigt lättarbetad deg. Mycket goda!
Logga in eller Registrera för att kommentera.