Hur gott är det inte med klassikern lussekatter. Det finns ju nu väldigt många olika varianter av lussekatter och många är goda och många kommer ni få smaka på här
Första advent idag, inte för att man kan tro det, med blåst, ösregn och 6 plusgrader, men mysigt blir det när adventsljusstakar och julgardiner kommer upp och lussekatter är ett måste en dag som denna, så tokgott, då jag inte gillar russin dekorerar jag mina med pärlsocker, ännu godare. 4 dl mjölk 3% + 1 dl vispgrädde eller 5 dl mjölk 3%. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter. 1 dl vispgrädde eller
Jag har varit misstänksam mot att baka glutenfria lussebullar eller bullar över huvud taget. Första gången gjorde jag degen med kokossocker som i ursprungsreceptet, men jag anser nog att det blir autentisk lussebullskänsla med vanligt socker eller helst finkornigt råsocker
) LCHF lussebullar/lussekatter. Dessa ljuvliga lussebullar, en av de bästa sakerna med jul. Det är ju så himla gott och doften som sprider sig i huset när de gräddas i ugnen är ljuvlig
Baka ut till flera lussebullar, lussekatter, kransar eller vad du nu vill ha. 300 g sojamjölk eller vatten. 25 g jäst (eller 2 tsk torrjäst). 300 g sojamjölk eller vatten. 25 g jäst (eller 2 tsk torrjäst)
Hur gott är det inte med klassikern lussekatter. Det finns ju nu väldigt många olika varianter av lussekatter och många är goda och många kommer ni få smaka på här
Eller ja, inte riktigt kanske men det är inte så himla långt kvar till första advent vilket i sin tur innebär att det snart är dags för att baka lussebullar
Jag kan inte motstå, den mörka himlen, en stuga, ett nedlagt järnverk eller en kyrka, sprakande facklor, rufsiga hästar och när man hör luciatåget komma…
Jag vet att det inte tillhör vanligheten att ha pärlsocker på lussekatter, men jag gillar det. På detta receptet gjorde jag halva saten med “vanliga “ lussekatter
Men som sagt, det börjades lugnt och försiktigt med årets första Lussebullar och Lussekatter. Här kommer bilder och recept på Lussebullar och Lussekatterna
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
ca 12 dl fin mjölmix, Finax eller Semper. Forma degen till ca 20 st lussekatter och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. ca 12 dl fin mjölmix, Finax eller Semper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.