Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt socker, sirap och salt. Blanda ner mjölet och arbeta degen så att den blir smidig och släpper från kanten av bunken
Det är lättare att efterlikna de gamla, vanliga lussebullarna om man använder färdiga mjölmixer, och i synnerhet dem som är baserade på vetestärkelse (du hittar flera recept på nätet) men jag försöker ju undvika det, och baka på så rena ingredienser som möjligt
Som färdkost i bilen ner till Tanum mumsade jag och mamma på varsin lussekatt. Så därför tänkte jag passa på att dela med mig av mina favoritrecept, jag har nämligen sett att flera sökt efter bra recept och nu kan ni sluta leta
Men idag får ni receptet på "lussebullar med guffa". Våren kom hur snabbt som helst, sommaren var bara ett virrvarr och kom aldrig vare sig igång eller i ordning och hösten dröjer sig kvar än så länge
Lussebullar med protein och fibrerFinns det något godare och mer njutbart i jultider än lussebullar. Lussebullarna innehåller även protein som gör att du känner dig mätt länge
Utgick från Arlas recept, som ger saftiga och goda bullar, men ändrade förstås lite. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter
Blanda mjölken och saffran i en kastrull och låt sjuda några minuter tills all saffran blandats. Ta bort kastrullen från spisen och låt blandningen svalna
Forma dem sedan till lussebullar genom att snurra ändarna mot mitten. Det kändes faktiskt lite märkligt att träffa alla och att helt plötsligt vara tillbaka med gänget efter nästan ett år som mammaledig
Tips på hur du kan forma dina lussebullaroch -katter hittar du här. Forma till lussebullar. Vispa havremjölken och den mjuka tofun (i en kastrull) lätt så att tofun går i småbitar, värm till fingervarmt
Allra godast är de här Lussekatterna/Lussebullarna när de fått legat till sig lite och svalnat. Mortla Saffran tillsammans med Kokossockret och häll sedan ned i det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.