Forma bullarna som ni vill, jag började med att göra vanliga snurror fyllda med mandelmassa och fortsatte sedan med vanliga lussebullar utan mandelmassfyllning
Koka potatisen färdig med skalet på. Häll olivolja och klicka ner smöret i en ugnsfast form. Krossa med ett jämnt tryck potatisen med baksidan av en kastrull
Lussebullarmed protein och fibrerFinns det något godare och mer njutbart i jultider än lussebullar. Lussebullarna innehåller även protein som gör att du känner dig mätt länge
Gör samma sak med den andra degbiten och låt sedan jäsa i en timme ungefär. Blanda mjölken och saffran i en kastrull och låt sjuda några minuter tills all saffran blandats
Och jag delar mer än gärna med mig av det, för jag tycker att goda recept ska spridas. Tyckte att det blev lite väl mycket rom ovanpå, så istället för att ta en hel burk med stenbitsrom så tycker jag att man kan ta en halv
Bullarna går lätt att göra med mjölk- och sojafritt margarin och havredryck, och de blev supergoda. Smula ner jästen i en bunke (det går lika bra att använda torrjäst men blanda den då med mjölet istället)
Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt sirap, salt, saffran, kardemumma och vaniljskrapet. Tillsätt kesellan och nästan allt mjöl och rör om sen tar du i bakpulvret och resten av mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.