Hur gott är det inte med klassikern lussekatter. Det är nog en av mina absoluta favoriter under julen. Det finns ju nu väldigt många olika varianter av lussekatter och många är goda och många kommer ni få smaka på här
4 dl mjölk 3% + 1 dl vispgrädde eller 5 dl mjölk 3%. 1 dl vispgrädde eller. Första advent idag, inte för att man kan tro det, med blåst, ösregn och 6 plusgrader, men mysigt blir det när adventsljusstakar och julgardiner kommer upp och lussekatter är ett måste en dag som denna, så tokgott, då jag inte gillar russin dekorerar jag mina med pärlsocker, ännu godare
Jag har varit misstänksam mot att baka glutenfria lussebullareller bullar över huvud taget. Det här receptet utgår från Ulrikas vetebröd men är ändrat för att bli lussebullar – ingen lucia utan lussebullar, även för glutenintoleranta
Dessa ljuvliga lussebullar, en av de bästa sakerna med jul. ) LCHF lussebullar/lussekatter. Det är ju så himla gott och doften som sprider sig i huset när de gräddas i ugnen är ljuvlig
Baka ut till flera lussebullar, lussekatter, kransar eller vad du nu vill ha. 300 g sojamjölk eller vatten. 25 g jäst (eller 2 tsk torrjäst). 300 g sojamjölk eller vatten. 25 g jäst (eller 2 tsk torrjäst)
Frys in eller förvara i kylskåp, ej i rumstemperatur. ca 42 lussebullar (3 plåtar med 12 på varje och en plåt med några. 0,5-1,5 dl sötningsmedel (Sukrin, sötströ eller annat). ca 42 lussebullar
Eller ja, inte riktigt kanske men det är inte så himla långt kvar till första advent vilket i sin tur innebär att det snart är dags för att baka lussebullar
Jag kan inte motstå, den mörka himlen, en stuga, ett nedlagt järnverk eller en kyrka, sprakande facklor, rufsiga hästar och när man hör luciatåget komma…
Hemma hos oss firades det med lussebullar och min tanke är att fira med juligt fika (och testa olika recept inför julaftons dessertbord vid varje advent) =)
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.