Durramed kalla grönsaker och mâche-salladdurra, kokt och avsvalnat/kalltgurkacocktailtomatermâcheolivoljahavssalthallonvinägertimjan, färskKoka durran i förväg
Nu har jag varit superduperförutseende och fixat till lunchlådan till söndag redan idag eftersom jag vet att jag är hopplös på förmiddagarna när jag ska jobba kväll och aldrig gör ngt vettigt (efter träningen förståss)
Lunchlådamed haloumi och sparris. Naturligtvis påverkas sparandet av vilka ingredienser du tillagar lunchlådan av - hummer är ju dyrt även i en lunchlåda
Pitabröd med majs och durra. 3 dl durramjöl. Värm ugnen till 250°C och förbered 2 plåtar med bakplåtspapper. Använd rikligt med mjöl och forma 6 st platta bröd som fördelas på plåtarna. 3 dl durramjöl
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det
Jag äter drösvis med morötter. Det var Friends of Adam som först introducerade det näringsrika durramjölet i Sverige (tror jag i alla fall), men senast jag var på inköpsrunda hos Tant Grön hittade jag durramjöl av ett annat märke
I den här goda gratängen har jag bottnat med glutenfri kokt durra, fördelat stekta kycklinglårfiléer på, och sedan toppat med ett smakrikt täcke av mozarella, senap, paprika, parmesan och saffran
Så den här veckans vegorätt får bli en ljummen sallad med ugnsrostad pumpa, kokt durra och halloumi. Jag är inte så förtjust i att klä mig i skramlig spökutstyrsel och skrämma livet ur oskyldiga små barn, men däremot är jag väldigt förtjust i pumpa och lagar gärna både soppor, varmrätter och bakverk med pumpa
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Gärna med mycket smör på. Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.