Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Svampsoppan får ingen direkt aptitlig färg så håll tillgodo med fyndpåsarna. Jag hittade kantareller på ett ställe och skulle bara kika en sväng längre in och jag fann KarlJohan på KarlJohan
Hacka löken och svetta den i en stekpanna med olja utan att löken får färg. Runda ev av med lite smör. Servera vegetarisk eller med kyckling, lax eller något annat protein till
Nu kunde jag glatt få till en ljuvlig onsdagspasta medKarlJohan svamp och prosciutto skinka. Det är verkligen så otroligt mysigt att mellanlanda så här mitt i veckan och varva ner med lite god mat och ett glas vin
Ha i fonden och smaka av med salt och peppar. Lyckos er som har KarlJohan i skafferiet efter denna svamphöst, jag har några påsar kvar och den kommer oavkortat gå till pastarätter där den så väl hör hemma
Tillsätt riset och låt det svettas tillsammans med svampen. Smaka av med salt och peppar. Rör om och servera rykande het med resten av parmesanosten vid sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.