1 vatten,
kokhett1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.2. Vispa ägg och socker pösigt (vispa det pösigt, men överdriv inte. Min erfarenhet är att om jag vispar för länge blir sockerkakan döbakad).3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke för sig. Blanda ner mjölet i äggsmeten och häll till sist i det kokande vattnet. 4. Häll ner smeten i sockerkaksformen och snabbt in i ugnen. Grädda ca 30 minuter.
Smält smöret ihop med mjölken i en kastrull på spisen. Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Låt svalna en stund i formen innan den stjälps upp på ett fat
Grabben smakade aldrig på kakan dock, för han föll för den köpta kanellängden istället, haha. Idag bakade jag en av mina favoritkakor, eftersom jag hade en lekdejt med en traktortokig liten grabb - en saftig sockerkaka med vaniljfyllning inuti
Äntligen fredag och äntligen påsklov. Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller eller en skärbräda. Jag fyllde upp hälften av den ljusa smeten en smord och bröad sockerkaksform sedan hällde jag på blåbärssmeten och resten av den ljusa smeten
Pricka den varma färdiga kakan med en sticka och bred på hälften av krämen som smälter ner. Låt kakan svalna och bred på resten av krämen och strö på kokos
och hittade ett recept på saftig sockerkaka med riven mandelmassa. Recept på det hittar du HÄR. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftig sockerkaka ändå, utan mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.