1 vatten,
kokhett1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.2. Vispa ägg och socker pösigt (vispa det pösigt, men överdriv inte. Min erfarenhet är att om jag vispar för länge blir sockerkakan döbakad).3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke för sig. Blanda ner mjölet i äggsmeten och häll till sist i det kokande vattnet. 4. Häll ner smeten i sockerkaksformen och snabbt in i ugnen. Grädda ca 30 minuter.
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. Vispa ner 6 dl ljummet vatten, 28 g havssalt och 500 g fullkornsvetemjöl. Arbeta sedan med händerna in ytterligare 500 g fullkornsvetemjöl. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen
Jag var bara tvungen att fylla huset med ett fång av denna doftrika blomma i söndags och jag kom i en sådan sommarfeeling att jag i bara farten bakade bland det somrigaste som finns, sockerkaka och så dukade jag riktigt sommarfint med Kunglig Dansk
Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm i diameter eller i en form täckt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 13-16 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den
Tina jordgubbarna och lägg dem på en liten ugnsfast form. Skiva sockerkakan i cirka 3 centimeter tjocka skivor. Täck med folie och ställ i ugnen på 120 grader i 3040 minuter. 1 sockerkaka
Fördela resten av sockerkakanovanpå. Skär först sockerkakan i skivor och därefter skivorna i stavar. Ringla ca hälften av kaffeblandningen över sockerkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.