Luftig sockerkaka på fullkornsvetemjöl
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 socker
  • 1 bakpulver
  • 1 fullkornsvetemjöl, finmalet
  • 1 vatten, kokhett1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.2. Vispa ägg och socker pösigt (vispa det pösigt, men överdriv inte. Min erfarenhet är att om jag vispar för länge blir sockerkakan döbakad).3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke för sig. Blanda ner mjölet i äggsmeten och häll till sist i det kokande vattnet. 4. Häll ner smeten i sockerkaksformen och snabbt in i ugnen. Grädda ca 30 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.