Västerbottenpaj kan väl knappast bli fel. Tillaga längst ner 1 200 grader c 25-30 min. Denna smakar ganska likt en “traditionell” men med lite smak av mandel, passade bra
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
1ca 2-3 dl riven västerbottenost. 11 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g ca 300 g kantareller smör (att steka i) 1,5 dl grädde 2 ägg ca 2-3 dl riven västerbottenost salt och peppar en näve ruccolaKavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om
4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5. - Rabatt Valio 5 dl Mer info Ladda kupong
Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott med kantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Mitt tredje tips inför kräftskivan är Västerbottenpaj i miniformat. Minipajer med västerbottenost (6-8 st). 6-8 formar alternativ muffinsplåt. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Minipajer med västerbottenost (6-8 st). 6-8 formar alternativ muffinsplåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.