En gång per år blir det s/vPasserat första advent, första snön komoch är så sakteliga påväg bort. Inte det mest komplexa men skönt inställsam med alla dofter sammanvävda
Jag har en tendens att överdriva skaldjursdelen i den här soppan, allt är ju så gott, egentligen behövs det bara räkor, men i min soppa brukar det slinka ned både kräftor, pilgrimsmusslor, vanliga musslor, crabsticks och en och annan bläckfiskring
D. e. t. f. i. r. a. d. s. L. u. c. g. å. C. O. l. m. M. n. b. ö. o. h. ä. k. N. x. ,. y. p. j. I. v. E. P. (. ). J. S. U. T. V. K. A. R. &. Ä. 1. 2. 5. 4. /. B. G. H. F. 0. -. 7. 6. 9. 8. 3. Q. d l. k r. å r
Tänk vad impad din värd eller värdinna kommer bli. Om du är som jag och har en nästan läskig fetisch på snören och omslagspapper så har du dessutom lite cellofan, silkespapper och band hemma, och då är du plötsligt en sån där folk börjar snegla snett på för att du liksom är sån där JOBBIGT perfekt gäst
Klicka på bilderna nedan så kommer du till några av mina tidigare julkakor. Här blev det sötning med morot och mandarinsaft istället för pumpa och äpple som jag hade i pepparkakan
Hej ochvälkommen tredje advent. Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
Luciapajen går alldeles utmärkt att göra både gluten- och mjölkfri. Om du inte tål mandel, hoppar du över mandelmassan, men smaksätter då ägg- och gräddsmeten med lite vaniljsocker
Komoch möt mig eller försvinn. Fast det är klart, den sista striden är inte kommen. Kan fortfarande känna att den ligger och lurar, men nu finns ingen återvändo
Så himla trevligt ochvälkomnande. – Om du kommer på att ja, jag vill baka nu idag… så brukar jag mikra smöret lite på tiningseffekt några sekunder så det blir rumstempererat, du kan ju göra detsamma med mjölken om du vill men det behövs egentligen inte…värmen kommer när du arbetar degen ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.