Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 140 g färsk ingefära
  • 11 lime, finrivet skal (saften till servering)
  • 11 vitlöksklyfta, riven
  • 10.5 röd chili, finhackad
  • 11.5 dl ströbröd
  • 11 dl kokosmjölk
  • 11 ägg
  • 12 tsk maizena
  • 11 tsk salt
  • 1 olja till stekning
  • 12.5 dl jasminris
  • 1150 g rödkål
  • 11 hårt päron
  • 10.5 dl salta jordnötter, hackade1 Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar. 2 Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet. 3 Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor. 4 Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.