10.5 dl
finhackade jordnötter1 Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en gryta tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt. 2 Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut. Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan. Poppat ris: 1 Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. 2 Servera grytan med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sugarsnaps och eventuellt finhackade jordnötter.
Jag serverade grytan medris och mexikansk majssallad. Man kan variera sin köttfärsås och ha i allt från russin, ärtor till morötter och den är lika god att tillagas med vegofärs
Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen
Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Lyft upp fisken med en hålslev. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot
Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.