Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2.5 dl jasminris
  • 15 vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 11 röd chili, hackad eller 1 tsk chiliflakes
  • 11 msk neutral olja
  • 1500 g fläskfärs
  • 11 lime, pressad saft
  • 12 msk kinesisk soja
  • 12 tsk strösocker
  • 11 msk maizena + 1,5 dl vatten
  • 1500 g salladskål, finstrimlad
  • 10.5 dl neutral olja
  • 12 msk okokt jasminris
  • 1100 g sockerärter, strimlade
  • 10.5 dl finhackade jordnötter1 Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en gryta tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den är genomstekt. 2 Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut. Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan. Poppat ris: 1 Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. 2 Servera grytan med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sugarsnaps och eventuellt finhackade jordnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.