150-200g kokosflingor. 150-200g kokosflingor. Dessa små snöbollar är en utveckling av flera befintliga små konfekter, havrebollar, mozartkulor och en lite stång av torkade aprikoser med kokos som jag gjorde en gång
Grädda 15-20 min, ta ut och låt svalna. Jag blir så frustrerad, jag har bilder på den superlyxiga fina kaka men de är på min systers kamera som vi inte hittar en minneskortsläsare till
Innan vi gick skar jag bara lite grönsaker, kryddade och la ner i lergrytan som legat i blöt i 15 minuter. Nedanför receptet kommer lucka 4 i adventskalendern och du får se vart han tog vägen. Lägg lergrytan med lock i kallt vatten så det täcker, låt dra åt sig av vattnet i 15 minuter. Lucka 4
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Genom åren har det blivit ett par jorgubbscheesecakes. Det är är absolut sommarfavorit. Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). 'Schwarzwälder kirschtorte', även kallad 'black forest cake'
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter
Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. ca 15 x. Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Surdegen10 g jäst5 dl ljummen mjölk10 dl vetemjöl special2 råsockerbitar1,5 g saffranRör ut surdegen och jästen i mjölken. I 2009 års adventskalender bloggade jag om också om lussebullar den 12
20 Jun. 10. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Så här blev nummer 1. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. I 2009 års adventskalender bloggade jag om kolapuffar den 8
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.