Däremot blev det afternoontea för min del på långfredagen. Jag blev kvar i London över påsken eftersom jag har möte med min handledare om min masteruppsats nu i veckan, ingen mening att åka till Sverige över helgen bara
Jag gjorde några med smak av amaretto, och jag kunde inte låta bli att göra några extra med hallon också… Extra fina blir dom eftersom man spritsar fram kakorna på plåten
Rulla delarna och lägg dem på plåt med. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 3. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 3
i matmagasin, veckotidningar, på nätet och självklart även i bokform. Av den anledningen känns det helt rätt att jag valde att lägga in en Afternoontea-kurs just i vår
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och platta ut den, ca 2 cm tjock. Ta ut rundlar med ett mått på 5–6 cm, eller använd en annan form med ungefär samma mått. Lägg rundlarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem vila i ca 10 min
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och platta ut den, ca 2 cm tjock. Ta ut rundlar med ett mått på 5–6 cm, eller använd en annan form med ungefär samma mått. Lägg rundlarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem vila i ca 10 min
Rulla delarna och lägg dem på plåt med. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 3. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 3
Lägg på lock och låt stå till nästa dag. Lägg på locket igen och låt stå till nästa dag. Dag 2Koka fruktmassan i 30 minuter med kärnorna i en sil eller nätpåse
I söndags var jag bjuden påAfternoonTeapå Dorsia Hotel & Restaurant. Det var Lipton som stod för kalaset och det bjöds på tre olika tesorters, mängder med godsaker och dessutom en härlig manikyr
Lägg på lock och låt stå till nästa dag. Lägg på locket igen och låt stå till nästa dag. Dag 2Koka fruktmassan i 30 minuter med kärnorna i en sil eller nätpåse
Lägg dem på en smörd och mjölad plåt (alt. Dagen-efter-scones blir roligare om man värmer upp dem på nytt i ugnen alternativt stoppar dem i brödrosten en kort stund
Jag vill dricka afternoontea i en vacker herrgård med brunrött tegel, med levande stearinljuspå borden och bruna läderfåtöljer som knarrar för varje gång man sträcker sig efter den rykande, varma tekoppen i tunt, sirligt porslin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.