Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 3 st morötter
  • 5 st lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 3 - 4  msk kalvfond
  • salt och peppar
  • rödbetsspad
  • smör
  • maizena
  • Skär köttet i mindre bitar.
  • Bryn köttet i varm stekpanna med smör.
  • Skär ner morötter och lök i mindre bitar, ca 2-3 cm.
  • Fräs grönsakerna i en stekgryta.
  • Tillsätt lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, timjan och tomatpuré.
  • Låt fräsa med en stund.
  • Häll över köttet i stekgrytan och täck med vatten och kalvfond.
  • Låt puttra på svag värme ca 50 minuter.
  • Ta ur kryddbehållaren. 
  • Om du inte har kryddbehållare: sila av buljongen och häll den i en kastrull.
  • Om du inte har kryddbehållare: sila av buljongen och häll den i en kastrull.
  • Plocka bort lagerbladen i grytan.
  • Smaka av buljongen med rödbetsspad, peppar och salt.
  • Red buljongen med maizena tills den blir simmig.
  • Servera med kokt potatis och rödbetor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.