Som ni såg på Facebook igår njöt vi av skaldjur igår där Mr Lobsteroch Mrs Crab hade huvudrollerna. Vi åt en enkel middag tillsammans med barnen, lurade dem att klockan var mycket mer och föste dem i säng
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Låt hela alltet koka upp, låt svalna och häll på desinficerade glasburkar. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
Dela bröden och pensla dem med smält smör och värm dem i några minuter tills de blir lite krispiga. Blanda det med hummersmöret som finns i huvudet på hummern
Salta gurkanmed en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar
Smakrik hummerröra med lagom stora bitar, fräsch gurkaoch frasigt bröd. Det var mer än ett halvår sedan jag var ute och åt på tu man hand med maken (galapremiären räknas inte då vi bara skulle slänga i oss något snabbt innan bion) och det kanske inte är ett ställe vi åker till med barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.