Lobiebi lahme är en mustig grytamedgrönabönor och kött. Lobiebi lahem redo för servering. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Hemligheten bakom deras ris är att främst använda en rissort av bra kvalité (se bild för tips)och sedan blötlägga riset en bra stund för att få bort det mesta av stärkelsen i riset
13 dl Grönabönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de grönabönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela grönabönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
”Shorbet adas bi hamoud” är namnet på denna stärkande mangoldsoppa med sitt ursprung från Libanon. Skär bort stjälkarna från mangolden och lägg bladen åt sidan, stjälkarna behöver kokas längre än bladen (se bilder nedan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.