Då måste du bara prova min gröt med quinoa och en massa gott. Det här är så gott att jag faktiskt inte visste om jag skulle kategorisera receptet som dessert eller frukost
För några veckor sedan fick jag en burk med surdeg från min arbetskamrat. Såååå gott bröd och så smidigt att göra, perfekt om du vill ha färskt bröd till frukost
Riv mandelmassa och blanda med lite grädde, bred på muffinsarna. Små, söta och ljuvligt goda. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader, prova med en sticka som ska vara helt torr
Men jag kunde inte riktigt komma förbi det där med att jag ska använda rent grisblod. Jag börjar med att försköna den blodpudding som redan finns, men snart ger jag nog mig på blodet också
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Vitlöksbröd till smakar förträffligt gott. Hallå måndagFörvisso inte soppdag, men varför inte starta måndag med denna, faktiskt, superdupergoda räksoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.