I med tonfisken, sweetchilisåsen och oliverna i såsen. 1 dl oliver i skivor. 1 dl oliver i skivor. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
Oliverna blir vansinnigt goda. Citronmarineradeoliver. Det hörs ju att det inte kan bli annat än ruskigt gott redan här, men toppa sedan alltihop med oliver som marinerats i olja, citronskal, vitlök, chilipeppar och ännu mer örter
Strö över oliverna, och garnera med färsk timjan. 4 fina kycklingbröstfiléer à ca 150 - 175 g½ dl olivolja1/4 dl ljus soja - jag tog glutenfri Tamari från Renée Voltaire½ pressad citron1 pressad vitlöksklyfta1 msk grovskuren, italiensk salladskrydda från The Spice Treeca 600 g sötpotatisca 600 g zucchini2 små paprikor i valfri färg2 gula lökar eller bananshalottenlökar12 stora vitlöksklyftor - ja, det ska vara så många2 citronerolja, vitlökssalt, svartpeppar1 dl blandade oliverfärsk timjanVispa ihop marinaden, och lägg i kycklingen att marinera minst 3 timmar, gärna längre, i kylskåp. 1 dl blandade oliver
Så igår kväll bakade jag dessa rågbitar och vilka goda frukostmackor det vart. När jag hittade det här receptet i tidningen hembakat tvekade jag inte en sekund att pröva det
Supergodaoliver som passar både som tilltugg eller som en enkel tapasrätt. Marineradeoliver. Oliverna kan enkelt förberedas i förväg, men ska du låta oliverna stå kan det vara bra att utesluta basilikan och tillsätta den strax innan servering istället, annars blir den lätt dålig
Marineradeoliver. Oliver fetaost paprika vitlök kan man marinera själv blir både gott och snyggt. Häll av spadet på oliverna, låt de rinna av ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.