Nu är vi i Stockholm igen, barnen har passat på att leka med sina kompisar idag och jag och Jocke har förberett för den kommande veckan som är hektisk men rolig
Med det här enkla receptet på knäck i micron (jag hittade ett liknande på Facebook) så blir din knäck så där lagom kolaseg som den perfekta knäcken ska vara
Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten. Sätt på locket men stäng inte helt så att luft kan pysa ut
Här kommer några tips på hur du lyckas med knäcken. Jag vill helst ha knäcken ganska hård. Det blir mycket svårare, kanske rent av omöjligt, att få till rätt temperatur och konsistens på hela knäckmassan
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Häll upp knäcksmeten i små knäckformar och låt knäcken kallna. Det är bara fyra dagar kvar till julafton och vi bjuder på ett recept på knäck, ett väldigt populärt julgodis som jag tyvärr inte är ett fan av, men min sambo tvingar mig att blogga om det
Gotlandslimpa påsurdegPortioner. Bryt ner pomeransskalen i en skål och häll på kokande vatten. Knåda in surdegen och låt stå övertäckt med plast till nästa dag
Jag gör självklart mitt morotsbröd påsurdeg. Detta gör du för att mjölet ska ha chans att svälla och absorberar mer vätska, på så sätt behöver du tillsätta mindre mjöl och resultatet blir ett saftigare och lättare bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.