Kan inte låta bli att baka och experimentera med saffran och diverse julkryddor redan nu... Dessa saffransscones sprider en doft som vittnar om att årets mysigaste högtid väntar runt hörnet och jag älskar det! Helst toppar jag dessa godingar med färskost och en het lingonsylt – med chili i.
Till saffransscones (ca 6-8 stycken) behöver du:6 dl vetemjöl 0,5 g saffran3 tsk bakpulver3 dl mjölk (valfri)100 g smör2 krm salt
Het lingonsylt:1 1/4 liter lingon6 dl socker1-2 cm finhackad röd chili1,5 dl vatten
Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. Skumma av sylten (dra med en sked längs kastrullens för att fånga upp skummet som bildas) vilket brukar ta en liten stund
Krydda med lite salt och peppar, en skvätt olivolja och vit balsamvinäger. Bred jalapenofärskost på de två knäckebrödsskivorna och lägg tomatblandningen över
Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Jag kollade för säkerhets skull om tjejen som är nötallergiker tål frön (vissa nötallergiker är även känsliga mot frön) och det gjorde hon så jag började skissa lite på ett recept jag velat prova ett tag, nämligen en citroncheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.