1 en
riktig eller marsipanrosStäll in ugnen på 175 grader.
1 Gör
bottnarna genom att vispa sötning och ägg pösigt. Vispa sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smörad springform med löstagbara kanter.
1 Grädda
i cirka 20 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
1 Blanda
samman ingredienserna till vaniljkrämen och låt sjuda i kastrullen under ständig omrörning tills krämen tjocknat.
1 Låt
sedan svalna i kylskåp tills helt kall (gärna över natten). Vispa krämen fluffig. Vänd ner den vispade grädden tills blandad.
1 Gör
marsipanen genom att mixa samtliga ingredienser i matberedaren. Gör till en boll och ställ in i kylen i cirka en halvtimme.
1 Spara
gärna en del av marsipanen som du färgar exempelvis rosa som du gör en ros av.
1 Lägg
marsipanen på ett bakplåtspapper och lägg över plastfolie. Kavla sedan ut till en cirkel. Skär av kanterna som är ojämna och lägg i mitten och kavla igen tills du är nöjd. Den ska vara större än själva kakan. Lägg sedan i kylskåpet.
1 Dela
kakbotten i 3 delar när den har blivit kall. Det gör ingenting om den går sönder. Lappa bara ihop den så gott det går. Det kommer inte att synas när den är färdigmonterad.
1 Lägg
nedersta delen på ett fint kakfat. Bred sedan på ett lager med hårt vispad grädde. Mosa hallonen med en gaffel och lägg det ovanpå.
1 Lägg
på den andra botten och bred över vaniljkrämen men lämna cirka 2–3 cm av kanterna utan kräm.
1 Lägg
på den sista botten, skär bort kanterna, och täck sedan tårtan med resten av grädden. Dra bort plastfolien på marsipanlocket och lägg det över tårtan. Dra bort smörpappret. Tryck in kanterna på tårtan och skär bort överflödig marsipan runt kanterna.
1 Gör
eventuellt blad av det som blir över. Pudra över Sukrin melis och lägg på bladen och en vacker rosa ros eller om du gjort en ros av marsipan.
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Den är heelt ljuvlig faktiskt. Ikväll hade jag ett litet "symöte" med några härliga tjejer. Då brukar vi sy lite (idag sydde jag i 2 knappar) och äta mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.