Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Vispa grädden och spritsa i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar med färska bär. De här mördegsformarna åt vi som efterrätt på vår kräftmiddag i söndags och de blir sådär goda och spröda med mycket vaniljsmak
pannacottamed vit choklad och en massa härliga bär, kvällens efterrätt. Har gjort denna förut men då bara med passionsfruktskärnor som topping men blev så inspirerad av våra vänner med rådjurskidet som vi hälsade på för några helger sedan då hon toppat med allehanda bär att jag tänkte att det ska jag göra
En ljuvlig kombination av söt vanilj och kardemumma pannacotta som möter en syrlig rabarberkompott. Så vaniljsåsen blev en mjuk pannacotta och rabarbern fick koka ihop till en kompott som även blir en härlig sås att servera till
Jag känner mig sugen på bär tårta eller bär tart med vaniljkräm , Vad ska jag göra hmm. När man kommer blev ett duo bär tart OMG de smaka ljuvliga , mjuka och goda…
Det funkar förstås utmärkt med passionsfrukt eller andra syrliga bär om man inte gillar hallon. Till nyår brukar jag oftast göra pannacotta eftersom det är så lätt att göra och smakar ljuvligt
Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Det kanske inte ser så mycket ut när man häller upp det allra första lagret men med två lager till i andra smaker så har man en fulländad ljuvligt god dessert som sagt
Skeda gelén över pannacottan, ställ den i kylen för att stelna. Koka upp blåbärenmed vattnet. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.