Mjuka, nybakade kakor med bär och vaniljsås är en klassisk sommardessert som aldrig går ur tiden. Och lika uppskattad sommar som vinter, eller som nu när vi har riktigt höstrusk ute
Oljvoljekaka med citron och apelsin. Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Den här pajen är både, saftig, god och enkel att göra. Strö över rikligt med socker ochkanel. Täck pajformen med skivade jordgubbar, toppa med skivat äpple och häll den ovispade grädden över
Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Strö över resten av kanelenoch toppa med pärlsocker. Och vetskapen om att få njuta av underverket tillsammans med vanlijsås eller vaniljglass gör hela väntan värd
Och även om vi kan bli mycket, mycket bättre på att ta hand om våra invandrade medsyskon, som av olika skäl kommit till oss, så har Sverige blivit betydligt mer färgstarkt, roligt och spännande tack vare dem
Låt äpplena puttra på medelhög värme tills de blivit halvmjuka, cirka fem till tio minuter. En annan rubrik hade kunnat vara ”äppelpaj extra allt” eller ”äppelpaj deluxe”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.