Men jag får väl spotta upp mig och byta ut hemmamysbrallorna mot något mer representabelt och bjuda mig själv och maken på något gott ikväll medan vi beundrar alla pristagare och andra som haft turen att få en invitation
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Tillsätt vitlökoch potatis och fräs några minuter till. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Fräs schalottenlök ochvitlökpå låg värme, tills de mjuknat. I stället tog jag rosmarin, trattkantareller i såväl färskt som torkat skick, vitt vin, lagerblad, och slutligen avsevärt mycket mindre av tomatkonserv än vad jag brukar
Skala lök ochvitlökoch dela i mindre bitar. Grovriv rödbetorna på rivjärn och pressa ur saften noga. Lägg i en matberedare och mixa samman med basilika och ägg
flisad choklad, gärna både mörk ochvit. Rör i äggen ett i taget och låt svalna. vit blockchoklad. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten
Blanda creme fraiche med honung och smaka upp med salt/vitpeppar. salt/vitpeppar. Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och forma degen till en rund bulle utan att knåda degen. Blanda surdeg, jäst och vatten i en stor skål eller i en degblandare
Idag finns mitt recept på Kokos & Lime proteintryfflar i vit choklad på Proteinpow. God Jul mina vänner och hoppas ni får en skön och avkopplande dag med en massa god (och hälsosam) mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.