Ljust formbröd med Keso
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 gram Keso naturell (1 paket)
  • 110-12 dl vetemjöl special
  • 14 dl vatten
  • 11 tsk salt
  • 10,5 dl sesamfrön
  • 11 paket (50 gram) färsk jäst för ljusa degar (eller ta ett paket torkad jäst)
  • 11 ägg till pensling
  • 11 msk smör att smörja formar medSmula sönder jästen i en bakbunke eller bunke till degmaskin. Lös upp jästen i lite av vattnet som ska vara fingervarmt. Tillsätt resten av vattnet (fingervarmt) samt Keso, salt och sedan lite vetemjöl i taget. Rör ihop till en smidig fast men kladdig deg. Det bör bli ca 1-2 dl mjöl över till knådning och utbakning. Knåda degen i assistent i 10 minuter. Eller för hand på mjölat bakbord i 15 minuter. Täck över degen och låt den jäsa till ca dubbel storlek. Det tar 40-60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Knåda ihop hastigt till två avlånga limpor i storlek som brödformarna. Smörj två avlånga brödformar med smör. Lägg i bröden i formarna. Pensla med uppvispat ägg samt strö över sesamfrön. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader så att den är varm tills brödet jäst klart. Baka bröden i mitten av ugnen i 10 minuter på 250 grader. Sänk sedan värmen till 225 grader och baka i ca 15 minuter till. Ta ut och låt bröden svalna i formarna om du vill ha en knaprig övre skorpa. Låt svalna övertäckt för en mjukare skorpa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.