Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
De här franskbrödbullarna bakade jag och mamma när jag var nere förra veckan. När jag är hemma hos mamma och pappa finns det vissa saker jag tycker är lite extra mysiga att göra
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca en timme. Det här behövs till 12 stora portionsbröd. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 12 st runda småbröd. Grädda bröden i ca 12-14 minuter, låt dem sedan kallna på galler under bakduk. 12 stora portionsbröd
Låt bröden stå några minuter i formen. Skär bröden i tre bottnar. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt, socker och det mesta av mjölet
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor. 2 tsk brödkryddor. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet
Stäng av ugnen och låt brödet vila i ca 10 minuter. Häll hett vatten över salt och olja i en bunke. När det har svalnat tillsätter man resten av vattnet, jästen, uppvispade ägg (spara lite till att pensla ytan med), socker, vetemjöl
När degen har jäst till dubbel storlek är det dags att baka ditt bröd. Den ånga som behövs när du gräddar brödet kommer limpan finurligt nog att producera på egen hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.