Ljus och mörk chokladmousse med chilihallon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 10,5 dl vispgrädde
  • 1125 g ljusa chokladpellets
  • 11 äggula
  • 1125 g mörka chokladpellets
  • 1100 g frysta hallon
  • 12 msk socker
  • 12 tsk torkad chili
  • 1 flingsalt
  • 1 Ljus chokladmousse0,5 dl vispgrädde 125 g ljusa chokladpellets 1 äggula
  • 1 Mörk chokladmousse0,5 dl vispgrädde 125 g mörka chokladpellets 1 äggula
  • 1 Servering100 g frysta hallon 2 msk socker 2 tsk torkad chili flingsaltVispa 3 dl vispgrädde ganska löst.  Ljus chokladmousse
  • Värm 0,5 dl vispgrädde i en kastrull på låg temperatur. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning.  När chokladen har smält rör försiktigt i en äggula och ta bort från värmen. Rör i hälften av den vispade grädden och blanda. Häll upp i 4 glas.  Mörk chokladmousse
  • Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset. Servering
  • Värm upp de frysta hallonen i en kastrull och koka upp.  Rör ner sockret och hälften av chilin. Sila av hallonen så att kärnorna försvinner. Häll hallonen över chokladen i glasen. Ställ in i kylen minst en timme. Garnera med resten av chilin och flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.