Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Ett väldigt fint salladsalternativ att ha med på julbordet om du frågar mig. Det här är verkligen en riktigt fräsch och urgod sallad som passar lika bra som förrätt eller tillbehör
Fördela auberginen och sötpotatisen mellan tallrikarna och smula över fetaosten. Toppa medsalladslökoch dressa med citronsaft, olivolja, salt och peppar
Lägg upp salladen, fördela frukten över, och smula över fetaosten. Den här salladen är jättefräsch och god, och passar exempelvis till en grillad eller ugnsstekt kycklingfilé eller fläskfilé
Du kan med fördel öka på mängden där för lite mer hetta och rökighet. Vi vuxna tyckte det var en riktig hit, barnen var inte lika imponerade, men samtidigt så äter dom sparsamt med rätter överhuvudtaget i dagsläget
Blanda riven fetaostoch coktailtomater med den ljumna pumparöran och lägg över på fatet. Lägg pumpabitar, timjan och paprikan skuren i bitar i en ugnsäker form
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.