Skär ett snitt i baguetterna och vik upp, droppa på lite olivolja och lägg på mozzarellaskivor. Sätt in på en plåt i ugnen så att osten börjar smälta och få lite färg.
Toppa mackan med tomat, basilika, extra olivolja, svartpeppar och eventuellt lite salt.
Blanda ner i ricottan, tillsätt olivoljan och rör till en slät massa. Skala och krossa vitlöksklyftorna i morten tillsammans med hälften av basilikabladen
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
En ny variant får jag förstås uppdatera med och den här gången blir det en ljummen potatissallad. Det har varit fullt upp i helgen här med födelsedagsfiranden för de två största barnen så allt har gått i ett
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser och grönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
Toppa medbasilika och lite mer av dressingen. Halverade tomater med riven mozzarellaost ovanpå och lite klickar med dressing på alltsammans och sen in i ugnen en kort stund
Den här gången får det bli en enkel och lättgjord, ljummen hirssallad. Maken och dottern åt också äppelkaka med vaniljsås, och jag njöt av god, glutenfri chokladkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.