Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli. Rostad potatis. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i halvor och koka dem i fem minuter
Fyll formen medsparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Med en massa grönsaker, bacon och ost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Sparrismedbacon, parmesan och nötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
250 g sparris, grön. 1 kg färskpotatis, kokt 2-3 färska gula lökar 250 g sparris, grön 2-3 msk smör 2 msk olivolja 2 dl parmesanost, finriven Spadet från kyckling, se under tips Flingsalt, efter smak Svartpeppar, nymald efter smak
Garnera med citronklyftor och dill. Blanda potatis, sparris, rädisor, salladslök, majs och kapris. 11 knippe grön sparris. Koka upp lättsaltat vatten, dela sparrisen i 5 centimeter långa bitar och koka i ett par minuter
Ringla över rikligt med olja, strö över flingsalt och kvarna över svartpeppar. Bryt av och släng den nedersta, hårda delen på sparrisen, och skär den i mindre bitar
Blanda potatis, räkor, sparris, rädisor och den rivna osten försiktigt med spenaten. Ljummen potatissallad med räkor och sparris4 portioner700 g färskpotatis 1 kg frysta räkor i lake räkor i lake 1 burk grön sparris (250 g) 1 knippe rädisor (ca 150 g) 1 dl grovriven västerbottensost 1 påse babyspenat (70 g) 1 msk färskpressad citronjuice ca 2 msk riven pepparrot olivolja flingsalt svartpeppar Pepparrotsdressing3 msk riven pepparrot 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1 dl mjölk 1 tsk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung Gör så här. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. 1 burk grön sparris
En ny variant får jag förstås uppdatera med och den här gången blir det en ljummen potatissallad. Koka upp vatten och koka sparrisen så att den blir färdig, det är dock gott med lite tuggmotstånd
Kan tänka mig att det är gott med halloumi istället för bacon också om man vill undvika kött. Tyckte att det såg så gott ut att jag var tvungen att testa (dock med små ändringar) och jag blev inte besviken kan jag säga
Känn efter med en kniv om sparrisen är klar. Det låter himla flashigt med skum, men det är skitenkelt. Lägg sparrisen på en tallrik, skumma upp såsen igen om det behövs och häll den över sparrisen strö över bacon
Ljummen Svampsallad. Skär baconet i små bitar och stek tillsammans med svampen i smöret. Jag har ett ställe med fina röksvampar, precis rätt tid för dem nu, här i Jämtland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.