Har i och för sig läst att Livsmedelsverket säger att det ska vara ok att äta den utan att frysa den innan, men jag tar hellre det säkra före det osäkra
Jag tycker överhuvudtaget inte om uppmaningar från andra om hur man ska äta nyttigt, speciellt inte från livsmedelsverket och jag brukar inte äta fisk 3 gånger i veckan
*Enligt Livsmedelsverkets analys från 2001 innehåller porter inte gluten. Foto. Eva Hildén. Ännu ett härligt julrecpet ur vår fina bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter, bokförlaget Semic, 2015
Enligt Livsmedelsverket kan en vanlig barnfamilj tjäna minst 3000-6000 kr per år på att inte slänga sin mat, och jag tror en stor del av den maten som slängs, slängs just under julen
Jag minns en stor reklamkampanj på 80- eller 90- talet där Brödinstitutet ( Det var alltså inte Livsmedelsverket eller Socialstyrelsens kampanj eller rekommendation) gjorde en stor kampanj och rekommenderade 8 skivor bröd om dagen, så jag trodde förstås på att det var nyttigt för mig och förstås för mina barn
Ingen bacon eller fläsk till, så var köket hade fått ihop den av Livsmedelsverkets rekommenderade mängden protein i den maten, har jag svårt att förstå
Jag fick någon pressrelease på mailen i veckan från någon institution (kan ha varit Livsmedelsverket) som sa att för tre år sedan var främsta anledingen till att man försökte minska sitt matsvinn att det var oekonomiskt
Det är allmänna rekommendationer från Livsmedelsverket sedan man konstaterat ett ökat antal Hepatit A-fall i Sverige och misstänker att källan är just köpta frysta bär
I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket
Enligt Livsmedelsverket kan ett hushåll spara minst 3000-6000 kr per år på att inte slänga ätbar mat och hälla ut dryck i slasken och jag tror en stor del av den maten som slängs, slängs just under julen
Besvären som många har rapporterat kallas "Chinese restaurant syndrome" enligt Livsmedelsverket. Här kommer ett sandbergsrecept, men med smakupplevelser från food courten här i Singapore, men utan massa med smakförstärkning
Den rekommenderade mängden linfrön är 1-2 matskedar per dag enligt livsmedelsverket. Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.