Till vildsvinet drack vi en flaska Pio Cesare Barbaresco 2004. Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Till pizzan ska jag lufta och njuta en skön Barbaresco. He he. Smet ju iväg till landet i helgen och kom därför med nöd och näppe undan vårstädningen i föreningen
MenyBasilikasoppaUgnsbakad paprika toppad med hemgjord örtrik färskostDillpestobakad lammytterfilé med rotfrukt och vitvinssabayonneÄppelgranitéMandelmusslor med Nordens guldDryckBarolo Serralunga d'Alba (nr 2305, 235 kr, 100% Nebbiolo) av Fontanafredda från Barolo, ItalienBarbaresco (nr 5337, 185 kr,100% Nebbiolo) av LivioPavese, från Barbaresco, Italien (mer om denna provning i ett senare inlägg)Nobelmiddag hemmavid går det
Vi fortsatte vår bilfärd mot Barbaresco för än mer fantastiska vyer, lunch och vinodlingar. Under senhöstens kallaste dagar passade jag och mina bröder på att resa söderut med vår kära mor
Zuppa Pavese, soppa från Pavia med bara fyra ingredienser. Zuppa Pavese, 1 port. Zuppa Pavese, 1 port 2,5 dl buljong, ju godare desto bättre, men det fungerade bra även med kycklingfondkoncentrat + vatten
Om jag minns rätt fick vi då nöja oss med en bordsbarbaresco istället. Rosa bubbel fixar feststämning och får mig för mig att glömma att jag inte varit förståndig nog att lägga ytterligare en Barolo, Brunello eller Barbaresco på lagring
Nedanför Langhebergen i ljuvliga Piemonte med Barbaresco som närmsta granne har man fattat poängen. På druvan Nebbiolo (100%) tillverkas Baroloviner till Vännernas enorma glädje
I området produceras några av världens mest renommerade viner, Barolo och Barbaresco, här återfinns både vit och svart tryffel och området är välkänt för att producera Europas kanske bästa hasselnötter
I glaset har du en Barolo eller Barbaresco, när Buffon hyllas skall det vara klass i glaset. En hyllning till världens bästa målvakt, Tagliatelle med Piedmontsås och ett glas Barolo
Barbera del Monferrato, LivioPavese (7496001). Ibland kan jag få ett stort sug efter en klassisk Spagetti Carbonara, så voilá här kommer min krämiga variant med rökt sidfläsk och massor av parmesan
Nada Fiorenzo Rombone Barbaresco 2014 DOCG, fylligt vin med inbjudande aromer från solmogna frukter och lakrits med lång eftersmak och runda taninner. Barbaresco (100% Nebbiolo)
Vi inledde med rosé på Nebbiolo i solskenet på Montaribaldis terrass i Barbaresco. Montaribaldi Sorì Montaribaldi Barbaresco DOCG 2013 – Fylligt och smakrikt med inslag av rostade fat. Montaribaldi Ricü Barbaresco DOCG 2013 – Fylligt och tanninrikt vin med inslag av fat, mogen frukt, bär och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.