Hon hann dela med sig av en liten del av sinmatlagningskonst, men då hon lagade mycket mat och bakade "lite på en höft" fanns det mycket som jag aldrigfick ta del av och som intefinns på pränt
Litenrabarberpaj. rabarberstjälkar skurna ibitar. agavesirap. Vaniljsås. Vispa samman i kastrull och sjud sakta på medel/låg värme, vispa hela tidentills det börjar tjockna/blisåsigt
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet ioriginalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde. Sprid ut dem i en ugnsform. (Mängden sötströ beror lite på hur sur rabarbern är och hur syrlig paj du vill ha
För att firanationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktigkaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagoliksymfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.