Blanda limesaften, socker och fisksås i en liten skål. När sommaren nu äntligen behafgar hedra oss med sin närvaro passar sådana här salladsrätter perfekt att servera
Till detta åt jag också en liten tallrik spanska smakrika ostar. Klockan var nästan tre på eftermiddagen innan jag slängde ihop en salladmed det jag hade hemma
Anledningen till att jag kallar det här receptet för lite fuskigt är eftersom jag inte gör kryddblandningen eller såsen själv utan köper en färdigpreppad burk med färdig sås och bara steker kyckling och kokar ris
Jag använde honung i mitt bröd, tillför en liten sötma, men kan såklart uteslutas. Kanske du som jag älskar helgfrukost, när man kan sitta länge och bara njuta av den där heta koppen kaffe, läsa morgontidningen i lugn och ro och äta både en och två och kanske till och med tre mackor med ett tjockt lager brieost
1/2 stånd blekselleri skuret i tunna skivor1/2 dl hackade valnötterSkal från en halv citronPressad citronOlivoljaSalt och pepparJag hade tur att ha lite chiliolja hemma så jag drog i lite sånt för hettans skull (Tack Monika och Jocke)Blanda ihop allt och smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft
Igår vart det enkel middag Räkpasta sallad (barnen åt tidigare och dom åt lax med pasta. Blanda dijonsenap och vitlök i en bunke, tillsätt olja droppvis medans man vispar, var försiktig så att den inte skär sig och ha i så mycket olja så den blir fast, tillsätt balasmvinäger en lite skvätt även salt och peppar smaka av ev mera vitlök, vispa i vatten så att den blir lite mera lös i fall man vill ha det
Jag har "turen" att ha ett väldigt flexibelt jobb och jag har lagt mitt schema så att jag kan åka hem på mina luncher i och med att vi måste hem och gå ut med hundarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.