Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Här kommer receptet till 4 personer som ensamrätt och 8 personer för julbord eller smörgåsbord. Ingredienser 4 person. 400 g potatis. 4. Lägg på smörklickar och ströbröd, grädda 50-60 minuter. Ta ut formen i god tid från kylskåpet (1-2), innan du ställer in den i ugnen, så den inte är iskall. 4 personer s. Ingredienser 4 person. 400 g potatis
Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk, ca 45 min. 3 dl visp- eller mellangrädde. 0,75 kg potatis, strimlad 2 stora gula lökar, skivade 1 stor ask ansjovisfiléer 3 dl visp- eller mellangrädde ströbröd margarin svartpeppar
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Eller använd Arlas fiffiga spraysmör som är som gjort för JanssonsFrestelse. 3-4 dl vispgrädde. Slå över stanningen – det ska inte täcka potatisen utan finnas kvar cirka 1-2 centimeter kvar uppåt. Har du varmluftsugn bör temperaturen ligga på cirka 180-200°C
Ät och njut av din hemmagjorda Janssonsfrestelse. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter, tills potatisen är mjuk. Skriv ut Dela E-post Pinna 7134 1 gul lök. 8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg
1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 750 g potatis 100 g ansjovisfilé 2 dl Arla® vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 1 msk ströbrödSätt ugnen på 200°. 1Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.