Mjölet har tagits fram av Friends of Adam - som är ett glutenfritt bageri med säte i Stockholm. Man klarar sig bra med några stycken, men ibland kan det vara roligt att variera för att få olika smak och konsistens på sitt bröd
Idag var det tungt att gå upp, har ont i kroppen och känner mig riktigt sliten. Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut. Jag verkligen rörde ihop dessa glutenfria tortillabröd från boken Nytt Bröd (av Maria Blohm och Jessica Frej)
Solrosfrön i liten dos är nyttigt och bra för kroppen men vid ökad mängd så är det inget att rekommendera på grund av frönas höga fetthalt och mängden kalorier
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Till musslor är det gott med bröd och i fredags bakade jag ett glutenfritt focacciabröd toppat med en massa godsaker
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.