Fräsch och gott en varm sommardag och det är ju så mycket roligare att äta med händerna ;)
Den här rätten fixas också ihop snabbt och enkelt. Blanda ihop
1 påse
tonfisk i vatten (eller en burk)
75 g
minikeso
1/2 finhackad
röd paprika
1/2 avokado
salt och peppar.
Dela upp tonfisken i hjärtsalladsblad (även kallad gem-sallad) och ha även på lite ruccola och persilja om du gillar det. Hjärtsalladen är som romansallad i konsistensen men smakar nästan lite smörigt och är fantastiskt god och krispig.
Riv lite limeskal över, salta och peppra. Här kommer i alla fall lite tips på mina favoriträtter. Inspirationen till att laga lunch och middagar går i perioder för mig
För det första är det gott och för det andra går det väldigt snabbt att slänga ihop en måltid. Ett gäng färgglada grönsaker, typ pasta, Keso, olivolja, en burk tonfisk och gärna ett gott bröd blir en god salladsmåltid som håller mig mätt en hel eftermiddag
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Med lite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Den är bara lite nyttigare. Är du glutenintolerant och längtar efter mannagrynsgröt. Jag har kommit på att om jag smörjer in botten med lite kokosolja innan jag kokar upp mjölken så släpper gröten lättare
Jag tyckte dock det behövdes lite mer, så efterkryddade med lite örtsalt första dagen, och när jag värmde maten dagen därpå efterkryddade jag med vitlökssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.