1 finhackad
scharlottenlök och 1 liten knippe hackad bladpersilja i lite smör, pudra över lite mjöl och späd med 1/2 dl vitt vin och 3 dl grädde. Låt sjuda i
rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen. Recepten följer vid varje bild. Vi försökte oss på att sia lite om vad 2013 skulle innebära när vi satt och skålade in det nya året i badtunnan. Nu tänkte jag bara snabbt och lätt ge er lite bildkavalkad från min sista dag på 2012 och de första timmarna på 2013. 1/2 liter grönsaksbuljong, 1 buljongtärning. 1 liten vitlöksklyfta, pressad. Lägg ett bakplatspapper i en avlång 2-liters form. 1/2 liten pressad vitlöksklyfta
Bryn smöret i en liten gryta och blanda sedan ner det i vinbärsskyn. I recepten har vi gjort anteckningar om hur långt fram du kan förbereda maten, något som vi verkligen uppskattade i recepten vi följde
lite citron. Vi listar här nedan receptetpå huvudrätten. Pensla med lite smält smör (spara det sista smöret) och smula flingsalt och rosmarin över rullen
Efter idag är det vårtänk fullt ut såväl privat som jobbmässigt och just därför tänkte jag snöa in lite grann en sista gång på det som passerat nyligen nämligen vår lilla nyårsafton
När jag var liten hade vi alltid efterrätt på söndagarna. Men jag har nått svagt minne av att mor- och/eller farföräldrarna ofta åt något litet efter middagen också
Vi har verkligen haft det bra – mys framför spisen, fotat mammas alla tomtar, kikat på rådjuren utanför fönstret, ätit massor med julgodis, ätit massor med julmat, gosat med husdjuren, ätit lite till – ja mycket lugnt och mysigt
av med lite maizena eller koka ner såsen ytterligare. Lägg upp potatiskakan och oxfilén på varma tallrikar och rippla lite grönsaker på ena sidan och lite sås på den andra
Jag har börjat kika litepå nyårsmenyn och föll för dessa två efterrätter. Det första receptet verkar lätt och smidigt att göra och serverar men dem i snygga glas så blir det en fin nyårskänsla över efterrätten
Vi fick massor av potatis över så det var lite i överkant när det gäller mängden. Till varmrätt blev det fisk, vilket är första gången som vi bjuder på det på nyårsafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.