Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Min dotter älskar bullar, vanliga hederliga kanelbullar
En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad. Jag gjorde dem i em muffinsplåt vilket gör att de jäser uppåt och blir lite högre
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Smält smöret i en stekpanna och fräs äppletärningarna i smöret tills de blivit lite mjuka. Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Med lite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Rör samman florsocker med lite vatten till en trögflytande glasyr och ringla över bullarna. Jag tar gärna en form med löstagbar botten och ställer mina skurna bullar på högkant i formen
Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Om man vill kan man även använda lite strösocker som fyllning, om man vill dämpa hallonens syrlighet
Jag bestämde mig för att överraska kollegerna med lite eftermiddagsfika och efter lång överläggning med mig själv så kom jag fram till att det absolut enklaste att göra var en sats kanelbullar som får trängas i en långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.