Lion Bars
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl jordnötssmör (krokant/med bitar)
  • 12 dl ljus sirap
  • 11 dl strösocker
  • 11 msk vaniljsocker
  • 13 dl kokosflingor
  • 15 dl rice krispies
  • 1250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 13 dl jordnötssmör (krokant/med bitar) 2 dl ljus sirap 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3 dl kokosflingor 5 dl rice krispies 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %Smält jordnötssmör, sirap, strösocker och vaniljsocker på svag värme. Rosta kokos i en torr kastrull. Rör försiktigt ner kokos och Rice Krispies i jordnötssmeten. Fördela smeten på 2 avlånga brödformar klädda med plastfolie. Låt stelna i kylskåp, cirka 1 timme. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Skär kakan i cirka 2 cm breda stänger och doppa dem till hälften eller helt i smält choklad. Ställ in i kylen igen och låt stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.