Linzertorte med grädde 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 2 äggulor 4 dl vetemjöl 3 dl sötmandel, malen 2 msk kakao 0,5 msk malen kanel 0,5 tsk malen nejlika 1 krm salt 1 tsk bakpulver 1,5 dl hallonsylt 1 äggvita www.koket.se
Linzersyltkakor Linzerdeg är en deg som görs med malda nötter eller mandel och smaksätts med kanel och citronzest, det är en ganska deg som används till pajer, tårtor, tarter och kakor nere i Europa, kanske den vanligaste är den österrikiska LinzertortenXiMAS by Nilli
Linzertorte 1. Börja med att riva allt det gula skalet från citronen. Själva frukten sparas till annat. 2. Lägg mjöl och socker i en hög på bakbordet Ica kuriren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.